Kataner Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Kataner Nedir? Özellikleri Nelerdir? Katener nedir, özellikleri nelerdir; raylı sistemlerin enerji aktarımında kullanılan hat sistemine…
Kataner Nedir? Özellikleri Nelerdir? Katener nedir, özellikleri nelerdir; raylı sistemlerin enerji aktarımında kullanılan hat sistemine…
Kwh Hesaplama Nasıl Yapılır? Kwh elektrik santralinin gücü olarak ifade edilmektedir. Elektrik kullanıcılarının Kwh hesaplama…
İntranet Nedir? Nasıl Kurulur? İntranet nedir, nasıl kurulur; Kablo yoluyla birbirine bağlı sistem özelliklerine sahip…
Trafo Nedir? Çeşitleri Nelerdir? Trafo nedir, çeşitleri nelerdir; Enerjinin kontrollü dağılması için kullanılan ‘’transformatör’’ akım…
Yüksek Gerilim Direkleri Nelerdir? Yüksek gerilim direkleri nelerdir; bu direkler elektrik enerjisinin üretildiği alandan tüketileceği…
Yüksek Gerilim Nedir? Yüksek gerilim nedir; 52kV ile 300 kV arasında kalan gerilim türüdür. Yüksek…
Kompanzasyon Tesisatı Nasıl Yapılır? Kompanzasyon tesisatı nasıl yapılır; elektrik akımının en verimli hale getirilebilmesi için…
Raylı Sistemlerin Özellikleri Nelerdir? Raylı sistemlerin özellikleri nelerdir; tercih edilen ray sistemi türüne ve kullanılan…
İletken Nedir? Özellikler Nelerdir? İletken nedir; ısı, ışık ve elektrik akımlarının iletiminde, atom yapısının dış…
Gerilim Nedir? Nasıl Oluşur? Gerilim nedir; İleten maddenin yüklü bölümünün ‘’elektronların ‘’ akım oluşturarak belirli…
Akım Nedir? Nasıl Oluşur Akım nedir; atomda bulunan elektronları negatif bölümden pozitif bölüme geçmesine ve…
AC ve DC Arasındaki Farklar Nelerdir? AC ve DC arasındaki farklar nelerdir; Akım şiddetini belirlemek…
Yıldırımdan Korunma Sistemleri Güçlü yıldırım darbeleri, belirli bölgelere düştüğü takdirde özellikle elektrik devrelerinin ciddi zararlar…
Sinyalizasyon Sistemleri Teknolojinin ve endüstriyel sektörün, günümüzde gelişim göstermesi ile birlikte bu alanda hizmet gösteren…
Elektrik İletkenliği Nedir? Elektrik enerjisi ve ısı enerjisini geçiren cisimler iletken madde ya da cisim…
Güç Skada Merkezleri Merkezi denetleme kontrol ve veri toplama sistemi olarak ifade edilen Skada, oldukça…
Elektriğin Dinamikleri Nelerdir? Hareketli ya da durgun olabilen yüklü parçacıkların, fiziksel olarak gerçekleştirdiği hareketler elektrik…
Elektrik Enerjisi Depolama Yöntemleri Elektrik enerjisi dünya genelinde pek çok farklı alanda kullanıldığı gibi enerjinin…
Türkiye’de Elektrik Sektörü Türkiye’de enerji kaynaklarının yetersiz olması, enerjide dışa bağımlılığa neden olmaktadır. Bu nedenle…
KiloWatt saat (kWh) Nedir? KiloWatt saat bir güç birimi olarak kullanılmaktadır ve genellikle elektriğin kullanıldığı…
Elektrik Nedir? Nasıl Keşfedildi? Günümüzün vazgeçilmeyen enerjisi olan elektrik, bulunuşundan itibaren giderek daha fazla alanda…
Elektrik Nasıl Üretilir? Nasıl Oluşur? İnsan yaşamının her alanında etkin bir şekilde yer alan elektrik…
Elektrik birimi nedir? Yaygın olarak çok farklı alanlarda kullanılan elektrik, kullanıldığı alana göre farklı birimler…
Harmonik Filitrasyon Sistemleri Nedir? Harmonik filitrasyon sistemleri ile enerji sistemleri içerisinde gerilim düşmesi, motorda sarsıntı,…
Transformatör Nedir? Transformatör, enerjinin oluşması için bulunan elektromanyetik indüksiyonların, farklı bir devreye geçirilmesi amacıyla kullanılan…
İntranet Sistemleri Kurulumu İntranet sistemleri kurumsal olarak çalışan kurum ve firmaların internet ile ya da…
Hücre Sistemleri Nedir? Enerji dağıtım sistemlerinde bulunan hücre sistemleri, gerilim dağıtım içerisindeki çalışma sistemine oldukça…
Kompanzasyon Nedir? Enerjinin kalitesinin artırılması için belirli çalışmalar gerçekleşir. Bu çalışmalar üretilen santraller ile birlikte…
Şalt Tesisleri Nedir? Elektrik üretim, iletim ve dağıtım işlemlerinin yapıldığı tesisler, şalt tesisleri olarak adlandırılır.…
Dağıtım Merkezleri Nedir? Evde ya da çeşitli alanlarda kullanılan enerjiler, doğrudan kullanım için uygun değildir.…
Kablo Kanal Sistemleri Nelerdir? Kablo kanalı bina içinde elektronik cihazların işlev görmesi için gerekli olan…
Sinyal Ekipmanları Nedir? Sinyal ekipmanları, raylı taşıma araçlarında sinyalizasyon sistemlerinin sağlanması ve eksiksiz bir şekilde…
Ray Devresi Montajları Nedir? Ray devreleri, sinyal ve makas sistemleri ile birlikte çalışarak trenin varlığını…
Üst Yapı İşleri Herhangi bir kurum ya da herhangi bir alanda bulunan elektrik tesisatının, kullanım…
Topraklama Nedir? Topraklama Tesisatı Topraklama tesisatı, oluşabilecek herhangi bir elektrik kaçağının direkt olarak önüne geçer.…
Katener Nedir? Kataner Montajı İşleri Katener sistemleri, tren hareketlerinde gerekli olan enerjinin taşınması için kullanılan…
Enerji Üretimi ve Senkronizasyonu Enerji üretimi ve senkronizasyonu, enerji üretimi sırasında enerji tesislerinde kullanılan teknik…
Enerji Dağıtım Merkezleri Enerji, ısınmadan ışığa her alanda kullandığımız günlük hayatta birçok gerçekleştirdiğimiz işlemin temel…
Deplase Nedir? Deplase İşleri Yapımı Zamanla farklı nedenlerden kaynaklı belirlenmiş bir enerji ya da diğer…
Alt Yapı İşleri Nedir? Alt yapı işleri, bir yapının işlev görmesi için gerekli olan döşemeleri…
Güç Skada Merkezleri Merkezi denetleme kontrol ve veri toplama sistemi olarak ifade edilen Skada, oldukça…
Şalt Tesisleri Şalt tesisleri bir diğer ismi ile de şalt sahası, elektrik enerjisinin dağıtımını ve…
Topraklama Sistemleri Elektrikle çalışan cihazların kaçak tehlikesine karşı alınan önlemlere topraklama sistemleri denir. Kaçak elektrik…
Modüler Hücre Sistemleri Orta gerilim enerji dağılım sistemlerinde kullanılmakta olan modüler hücre sistemleri, 36 kV. 24 kV ve…
Kompanzasyon Sistemleri Elektrik sistemlerinde faz farkının açığa çıkarılması ve dengelenmesi için kullanılmakta olan kompanzasyon sistemleri, mıknatıslama etkisiyle faz akımının…
Güç SCADA Sistemleri Supervisory Control And Data Acquisition kelimelerinin kısaltılması olan güç SCADA sistemler, merkezi denetleme kontrol ve veri toplama…
Enerji Nakil Hatları Elde edilen enerjinin kontrollü bir şekilde iletilmesi için enerji nakil hatları, elektrik…